čtvrtek 30. prosince 2010

Desatero harmonického soužití koček a lidí

1 Kočka není falešná - Kočka je svébytná osobnost a když si najde správného člověka, je mu věrná až do smrti.

2 Kočka nelétá - Kočky jsou sice mrštné a rychlé, většinou při pádech dopadají na tlapky, ale při skoku z větší výšky se mohou zranit. Dávejte pozor na své miláčky, i když bydlíte v prvním patře. Kočky prostě nelétají!!! 

3 Kočka není samotářská - Kočka potřebuje k pohodovému životu jinou kočku, se kterou si může hrát a povídat. Dvě kočky doma jsou dvojnásobná radost a jen 1,5x větší starost.

4 Kočka není pes - Zatímco pes potřebuje procházky, kočka je teritoriální zvíře a v pohodě vydrží doma. Když má doma dost hraček nebo jinou kočičku, škrabadlo apod. Nechte ji koukat z okna, vyhřívat se na balkoně či okně, ale nenuťte ji chodit ven.

5 Kočka není tele - Dospělá kočka nejenže mléko nepotřebuje, ale navíc ho její tělo nedokáže strávit. Pokud kočce mléko chutná, dopřejte jí to kondenzovaným neslazeným mlékem, ředěným napůl s vodou, malinko přislazeným hroznovým či obyčejným cukrem. Nepohrdnou ani zakysanými výrobky.

6 Kočka není upír - Pokud budete kočku krmit pravidelně syrovým masem, nemusí být samá krev. Nechte maso alespoň dva dny zmrazené aby se zničily bakterie a paraziti.

7 Kočka není vegetarián - Kočky jsou masožravci a z masa získávají látky, které jejich tělo nedokáže samo vyrobit.

8 Kočka není prasátko - Kastrované kočky, které mají méně pohybu, spotřebují stejné množství potravy jako před kastrací. Je ovšem nutné snížit množství obsaženého tuku, jinak se z nich stávají prasátka. Ideální je tedy podávat light konzervy a granule.

9 Kočka není čokomil -Kočku nemůžete odměňovat čokoládou, protože obsahuje theobromin, který je pro kočky i pro psy toxický. Způsobuje zvracení, průjem a při podávání ve větším množství může mít za následek i smrt zvířete.

10 Kočka není škarohlíd - Říká se, že sytá kočka myši nechytá. Je to ale přesně naopak. Lov je pro kočku především zábava. Sytá kočka loví s větší vervou než hladová a pyšně se úlovkem přijde pochlubit.

Žádné komentáře:

Okomentovat