pondělí 31. ledna 2011

Leden 2011

Hrozná zima!!! I v našem depozitu se citelně ochladilo. Kamna nestačí produkovat potřebné teplo a navíc nám dochází uhlí i dřevo. Kočičkám je chladno, vpouštíme je do příjmové místnosti, kde jsou kamna, tedy do nejteplejší místnosti v domě. Kočičky si polehaly kolem kamen a některé si vytvořily svůj pelíšek na kotcích co nejblíže ke stropu. Tady je teplíčko!!! Lidé jsou úžasní. Slyší na prosebné naše volání. Shání nám dřevo a aspoň trochu uhlí. Pan Ficnar z Bruntálu nám pomohl velmi rychle a včas. Za jeho dodávku dřeva a pomoc při zpracování jsme mu velmi vděční. Pro naše kočičky to byla velká záchrana. Děkujeme pane Ficnare, moc, moc !!! 

V tomto měsíci jsme umístili krásného upovídaného kocourka Blacka. Byli jsme opravdu rádi, že se dostal k tak úžasným lidem jako jsou Žatkovi z Bruntálu. Kluci si ho s tátou u nás vybrali a Black jim to oplatil svou každodenní přítomností v jejich posteli. Při naši návštěvě se Black bál, že si ho odvedeme s sebou mezi ostatní kočky. Začal prskat a brblat na nás. Trošku jsme sice žárlili, že na nás tak rychle zapomněl, ale když nám Black velice rychle ukazoval, kde má svůj pelíšek, kde zůstane, a kde je vlastně doma, pochopili jsme jeho obavy. Bleček je spíše samotářský, nepotřebuje k životu ostatní kočky a o člověka se dělit s nikým nechce. Tedy, našel co hledal. Hodně štěstí Blečku v novém domově!!! 

Tento měsíc jsme vykastrovali devět kocourů. MvDr.Mužík je k naší práci velmi vstřícný a k našim kočičkám má velmi krásný, lékařský přístup. Kastrovaní kocouři jsou nadále v našem depozitu. Jsme opravdu rádi, že nás neustále navštěvují maminky s dětmi. Přinesou s sebou totiž vždy něco dobrého na zoubek a hlídač Baryk, si přijde od dětí také na své Přišla k nám internetová televize Polar. Kočičky se chovaly profesionálně a někteří dokonce skoro drze. Štístko - náš malej, nejoblíbenější rošťák u nás v depozitu, kameramanovi nedal od začátku až do konce natáčení pokoj. Stále chtěl vědět, co je to za veliké oko, co se na něj kouká a proč je jenom jedno? Nepřišel na to. A tak ho kamera, doufáme - že velmi ráda, zachytila z blizoučka také. Štístka i ostatní kočičky můžete shlédnout v příspěvku ,, Kočky Bruntál na Tv Polar ".Tento měsíc jsme navštívili MIMINU. Vše o jejím novém pobytu najdete v příspěvku. Zachraňte Miminu!!! Mimina má svůj domov!!! 

Je 10 stupňů nad nulou. Úžasné teplo, které strašně, včetně našich kočiček velmi všichni potřebujeme. Kvalitně větráme a vpouštíme do našeho kočičího obydlí tolik očekávaný, slunečními paprsky pohlazený teplejší vzduch. Všem rozkvétá dobrá nálada a radost na duši. Čičinky se nedají k večeru odehnat od oken. Tolik jim to naše kulaté sluníčko a povětří chybí. Dočkáte se. Už to není tak daleko. 

Přibyla k nám další tři koťátka. Adam, Amálka a Garfík. Zemřela jim majitelka domu. Stará kočka se vrátila zpět do teritoria a tři malá koťátka zanechala na pospas přírodě. Laskavá paní sousedka, která má doma také své kočky a navíc loveckého psa si nemohla dovolit další přírustky. Poprosila nás o pomoc. Přijali jsme je všechny tři. Přejeme hodně zdraví a štěstí.

  


Další nalezený a nešťastný, je černý kocourek, kterého přinesla utrápená paní, že jim vlezl do kůlny a že je tam hrozná zima. Domů si ho nemůže vzít neboť už má doma dvě kočičky a opět nervozního staršího psa. Tak jestli nemůžeme pomoci. Ač jsme měli plné kotce, kocourka jsme přijali. Měl hroznou rýmu, strašně vyhublý, hřbetní kost z něj trčela jako maják. Byl podchlazený, zlomenou spodní čelist, přední vrchní i spodní zuby mu chyběly a dásně měl silně zanícené zánětem. Zadržovali jsme slzy v očích. Kocourek se ani nepohnul, zřejmě už všechno vzdal a čekal od nás poslední dopad tíhy osudu. Nestalo se. Naše laskavé zacházení, teplo a voňavé papání, které doposud určitě nepoznal, bylo pro něj takovým překvapením, že jsme z jeho očiček četli ,,Já jsem už asi v nebi" . Nezodpovědní chataři, nechali namnožit kočky a po dovolené se rozjeli opět do svých teplých domovů. Na kočky, které to ani neuměly a hlavně nebyly zvyklé do jejich pobytu hledat potravu - zapomněly. NEZAPOMNĚLi!!! Doslova se na ty bezmocné tvory vykašlalyï. Pár koťátek prý poumíralo, jednoho se tahle zázračná paní snažila zachránit, ale bylo v takovém stavu, že bylo pro něj lepší ho nechat uspat. Nejsem vůbec pyšná na lidi. Snad naše malá pomoc těmto nebohým, stále zatracovaným zvířatům, poslouží k zmírnění zúčtovacího období lidstva. Pomáhejte prosím, jak jen můžete!!! Zvířata - jsou příroda. Příroda - jsme my. Bez vzájemné úcty a pomoci nejsme a nebudeme ničím. Je to naše země!!! Jiná není!!! Už není kam se přestěhovat!!! Kocourek Robin je zatím stále v naší péči a zdá se, že se mu daří dobře. Byli bychom rádi, kdyby zapomněl na temné, studené a hladové dny a dostal se k rodině, která ho bude milovat. Snad se mu to, i nám, povede. Přejeme mu moc a moc zdraví. KOČKY BRUNTÁL o.s.,

Žádné komentáře:

Okomentovat