sobota 30. dubna 2011

Duben 2011

Konečně - na duben celkem slušné oteplení!!! Neustále myslíme na naše čtyřnohé kamarády, kteří nemají tolik štěstí a musí, hlavně v ranních studených dnech, trávit své nocování venku. Máme radost z každého slunečního odpoledne neboť jsme pevně přesvědčeni, že všechny kočičky si vybraly v odpoledních hodinách to nejteplejší, sluníčkem nejvyhřívanější a od větru dobře chráněné místo. Doslova tlačíme myšlenku nejteplejších dnů co nejsilněji do vesmíru, jen aby se nám toto poselství vrátilo co nejrychleji a třikrát silněji k nám na zemi zpět!!! Už jsme nedočkaví i my!!! Kočičky v depozitu jsou hravé a úžasné. I ony netrpělivě čekají na svou venkovní voliéru, kterou neustále vyhlížejí z oken na zahradu. Proběhnout se po trávě, rozcuchat si kožíšky a pak se navzájem učesat, joj to je príma.!!! Už aby to bylo.!!! Voliéru pro čičiny chceme vybudovat právě v tomto měsíci dubnu. Přední část před domem se již dočkala řádných vzhledových úprav. Jen čekáme až se nám zazelená travička a olistují zasazené živé ploty a vykvetou kytičky. Kočičky se budou mít opět na co dívat a jejich pozorovacímu talentu neujdou určitě ani ptáci či motýli. 

Pan Ficnar a pan Kameníček se nám postarali o úžasný vstup do Princova. Tito věční mladíci z vlastních zdrojů a z vlastních sil, pro nás a kočičky vybudovali nádherný chodník ze zámecké dlažby do vstupu útulku. Strašně moc vám chlapci děkujeme!!! Pan Ficnar v těchto dnech léčí vykloubené koleno, přejeme brzké uzdravení. Vaše společnost v útulku, nám i kočičkám už chybí. Tak na brzkou shledanou!!! 

Tento měsíc jsme přijali opravdu nádherné kočičky. Micinka a její dva synové se ocitli vlivem stěhování majitelky z domku do bytu vlastně na pospas nikomu. V místě kde žili, se o ně nikdo nechtěl postarat. Přece kočka žijící v domku je velmi důležitá!!! Nejenže vychytá myši, potkany. A že s kunou si poradí, také málokdo ví. Řadu lidí žijících právě v domcích, prý kočka obtěžuje. Stále schází lidem doplnit si vědomosti co se týče spolužití - kočka a člověk. Pohodlnost a nezájem je mnoha lidem bohužel bližší. Neboť i malé dítě dokáže obratně vyjmenovat, proč je kočička pro nás lidi tak důležitá a proč se navzájem moc potřebujeme!!! Micinka a její rodinka, jsou u nás zatím spokojené. Zpočátku v jejich hlavinkách panoval prvotní nedůvěra z prostředí na které nebyly doposud zvyklé, /velké společenství koček/. Ale dnes jsou všichni tři v pohodě a chodí si velmi rádi pro pohlazení. Mici, Filip a Mourek se připravují do rubriky ,, Kočičky k osvojení".

  

Dalším nádherným přírůstkem s perským chlupem, je skořicově hnědý asi tříletý kocourek -Brouček. Byl odchycen na bruntálském hřbitově vystrašený, hladový, málo pohyblivý a hlavně ostatními kocoury, nehostinný. Jeho veliká kukadla prozrazovala velkou dobrotu a hlavně - neubližujte mi!!! Brouček se nyní připravuje na kastraci a následovně do adopce. Ve dnech ,,Otevřených dveří" dne 16.4.2011 můžete všechny tyto kočičky u nás v depozitu navštívit.


Velmi neradi píšeme o nalezených kočičkách, které zůstávají dlouho bez povšimnutí, ač jsou pouhým okem v krizovém zdravotním stavu. Tak se stalo v těchto dnech, kdy nám zavolal jeden mladík, který právě parkoval v areálu Silo Bruntál.,, Přijďte prosím Vás k Silu, je tady malé kotě v zoufalém stavu"!!! Na tohle slyšíme bleskurychle a v pěti minutách jsme byli na místě. Pohled na zbídačelé, asi 8měsíční kotě, byl tak zoufalý, že jsme se museli bránit slzám a bylo nám jasno, že pokud jej ručně nechytíme, za den či za dva kotě na důsledek svého stavu - zemře. 

Kotě sotva stálo /jestli se tomu dalo tak říct/, na svých odřených nožkách a přes šíleně zánětlivé oči a čumáček, nás sotva vidělo. Na misku s teplou kapsičkou reagovalo pouze příchodem k ní, ale nepovedlo se mu ji již ochutnat. Nemělo sílu. Ale pouze díky této zesláblosti, se podařilo koťátko chytit do rukou a následovně do deky. Je neuvěřitelné kolik ještě zbývající síly má tenhle tvoreček, doslova na konci svých posledních sil. Tak jako většinou, tak i dnes se neobešel tento holo-odchyt bez lidské krve. Hlavně, že Tě máme!!! Koťátko jsme pojmenovali - Máša. Mášenku jsme odčervili, vyčistili ouška i očenka a následovně aplikovali ATB. Kouzlo lásky, tepla, dobrého papání, laskavého zacházení a léků se projevilo již za dva dny. Mášence se vrátil kočičí apetit a z jejich tak zpočátku nemocných očiček, se na nás vykulila dvě nádherná kočičí velká kukadla. Měli jsme velkou radost i slzy v očích z jejího tak bojovného, rychlého zotavení. Z karanténní klece nás totiž velice bedlivě denně sleduje při úklidu a zkoumá, proč se to vlastně kolem ní, všechno děje. Mášenko, strašně moc zdraví Ti přeje celý kolektiv ,,Kočky Bruntál", neboť víme v jakém stavu si k nám opravdu přišla. Hodně štěstí miláčku!!!

Velikonoční den otevřených dveří se opět vydařil nejen krásným počasím, ale i návštěvností vlídnými milovníky koček a dětí. Kočičky jako vždy byly společensky úžasné a na nikoho svou láskou nezapomněly. Všichni návštěvníci jejich lásku kočičkám oplatili granulkami, různými dobrotami, hlazením a důkladným mazlením. Na své si nejvíce přišly - Pan domácí, Rozálka, Čenda, Mici, Štístko a krásný, nový, velký mourovatý kocour - Tadeáš. Štístko s Rozálkou nám s tak velkou radostí likvidovali velikonoční výzdobu, že jsme se s úsměvem účastnili taktéž. Když ostatní kočičky spozorovaly povolenou akci, zapojily se s velkou vervou také a řádně nám velikonoční výzdobu sklidily.

Koncem dubna nám zavolala paní Langová z Bruntálu, že objevila s dcerou ve večerních hodinách, vystrašenou kočičku pod autem, která se záhy, tiše vydala za svými objeviteli. ,,Daly jsme ji napapat, je strašně hladová a špinavá a má na hlavě klíště. Máme doma už dvě kočičky". Ač máme náš útulek zcela zaplněn, stejně nám to nedalo. Co když ta čičina potřebuje opravdu pomoc. Ještě v noci jsme pro kočičku přijeli. Krásná, zajímavá a hrozně hodná. Po vstupní prohlídce vypadala zdravě. Apetit ji rozhodně nechyběl. Jen doufáme, že si Bára s sebou nepřinesla zatím nám skrytá, nenarozená koťata. Ale to už je práce pro pečovatelku našeho depozita, paní MVDr. Zdenku Titlbachovou. Paní doktorka se o naše kočičky vždy perfektně stará a v každou noční i sváteční hodinu je pro naše depozitum k dispozici. Jsme moc rádi, že ji můžeme navštívit v nově otevřené ordinaci MVDr. Radomíra Hynara v Bruntále, na Olomoucké ulici, vedle Kauflandu. Přístup lékařů v této ordinaci je vždy laskavý, na úrovni a hlavně rychlý. Pokud Vaše zvířátko bude potřebovat větší operativní zákrok nebo nemoc si vyžádá pečlivější vyšetření na přesnějších přístrojích, nabídnou vám, pokud nejste pojízdní, rychlý převoz vlastní sanitní službou do opavské kliniky MVDr.Hynara, která je jediná na severní Moravě. V ordinaci, této super vybavené kliniky, budete Vy i Vaše zvířátko ihned obklopeni vyškolenými asistenty přímo MVDr.Hynarem. Po tomto rychlém, profesionálním přístupu a zájmu o Vašeho miláčka, vůbec nepochybujete, že právě tady je nejen o nemocného dobře postaráno, ale že doslova všem na sále jde o opravdovou záchranu nemocného. Vyzkoušejte také jako my, profesionální přístup odborníků této kliniky a navštivte ji Po-Pá 10 - 18hod., So a Ne 10 - 12hod. Budete určitě velmi spokojeni jako naše kočičí depozitum ,,Princovo". I když návštěvy paní doktorky Titlbachové v našem depozitu jsou vždy na místě a na úrovni, přesto přejeme našim kočičkám i těm Vašim doma, na zahradách a také bezprizorním, moc, moc, moc zdraví a aby dožily svůj kočičí život v pohodě a lásce nejen doma, ale i ve volné přírodě. Kočky Bruntál o.s.,

Rádi bychom tímto poděkovali všem zákazníkům, kadeřnictví v Bruntále -Věrušky Fulínové, za sponzorské dary, které rozhodně přišly strašně vhod a v pravý čas. Opravdu velký dík vám všem !!!
Chtěli bychom poděkovat nejen všem za podporu se kterou do našeho útulku přicházíte. Ale i za slova podpory a uznání, které jsou pro nás velmi obřím pilířem, o který se i my ve dnech úbytku svých sil musíme opřít, abychom opět vykročili o další krůček dál. Jsme rádi, že vás máme a že na nás nezapomínáte, moc děkujeme!!! Kočky Bruntál o.s.,

Žádné komentáře:

Okomentovat