čtvrtek 14. března 2013

březen

 
Nebojte, ta hrozná píseň je jen na začátku a chvilku nakonec http://www.youtube.com/embed/ZeCekZfiekY
 

 

...jak je dobře, když Vás doma přece jenom někdo čeká...

 
 
 ...krátké zprávičky z Princova.

...z příchodem sluníčka nám opět přibyly rýmy a tím pádem i nákup léků...
...čekají nás další kastrace osmi kocourů a tří koček...
...Eliška porodila mrtvá koťátka a bere atb...
...bruntálští důchodci nám podruhé vrátili kocourka s tím, že se nezvládají o něj dále
 starat. Za dva dny jej chtěli vrátit zpět - odmítli jsme..!!!
...vrácený kocourek spolu s kocourem Flekinem jsou již v náhradní rodině a oba jsou velmi šťastní...
...docházejí nám konzervy i granule, potřebujeme opět pomoc od lidí...
...bruntálský Osram přislíbil sponzorství útulku!!!...
...Kubík je dvouletý, milý kocour, ale je nutné pro něj sehnat bydlení na domku, vadí mu kocuři...
...Rafík je také dvouletý, kocour. K tomu krásný a tichý obr, jenže touží po klidu a pelíšku pouze jen a jen pro sebe...
...majitelé rod.domku ze staráku váhali zda nepostřílí kočky, které hledaly u jejich domu potravu. Nakonec jednu krásnou kočičku z obavy před její březostí, donesli do našeho útulku...
...zaměstnaci bruntálské firmy,,Provident", předali zakladatelce útulku granule, kapsičky a fin.dar pro kočičky...děkujemeeee!!!!!
...na území firmy Styroprofile v Bruntále, se zdržuje kocourek velmi vyhublý, se zanícenýma očima a natrhlým uchem. Na odchytu se již pracuje...držme palce!!!
...kocourek Čenda krásně papá a konečně přibírá, snad svou nemoc zdárně porazí...
...navštívily nás děti ze školky ul.Smetanova Bruntál...
...někteří lidé jsou hrozně hodní,...nosí kočičkám do útulku granule a kapsičky...díky!!!
...dochází nám opět uhlí, konzervy a léky, snad nám lidé pomohou...!!!
...kočičky v útulku jsou z letošní zimy značně nesvé /perou se/, nemohou v mrazech do voliery...
...potřebovali bychom do útulku papírové role, polštáře a deky...
...krabicovým nalezencům /přežili pouze dva/, se daří dobře a rostou jim pupíky...
...pustili jsme se do malování místností v útulku...
...pan Kroupa opět opravuje škrábadla, naši divoši tomu dávají zabrat...
...pořebujeme nutně dřevo...!!!.../kdo nám pomůže/...????


 












...na zdejším hřbitově se nachází kocourek s červeným obojkem, neznáte jej nebo jeho majitele...???



...tak kde je to jaro...???

 

Candy - kocourek, který byl odložen nechtěným a nelibým majitelem. Kocourek byl tak zlomený lidskou zradou, že trvalo velmi dlouho, než přijal opět lidskou lásku a uvěřil v její pravdivost a sílu. V jedné chvíli jsme se o Candyho velice báli. Na tomto kočičím tvorečkovi bylo evidentní, že již nemá co ztratit a bojovat o nějaký, pro něj zbytečný a bezcenný život, mezi lidma, jej přestalo už bavit. S jeho rozhodnutím, jsme se však nikdo nesmířili!!! Všichni v útulku jsme o Candyho začali bojovat. Dokonce Jarda Svoboda mu byl nablízku několikrát i v nočních hodinách až po dobu, do samého rána. Neustále jsme mu dokazovali naši láskou a neustálou lékařskou péčí, že rvát o něj, se rozhodně budeme!!! Povedlo se!!! Dnes je Candy našim miláčkem útulku. Candy má ve svém srdíčku tolik upřimné lásky, že by to pokořilo i kamenné srdce. Spravilo se  nám zažívání.  A papáníčko -  to nám také chutná!!! Kožíšek nám velmi zkrásněl. A srdíčko v Candyho tělíčku? Má opět pro koho bít!!!! My, mu za jeho nekonečnou, pozornost a lásku, kterou nám neustále věnuje - hrozně děkujeme!!! Všichni Tě máme Candy, moc a moc rádi. A přejeme Ti hodně sil a moře zdraví!!!
 
                                                                                          Kočky Bruntál o.s.,

 












Děti z bruntálské mateřské školky na Smetanově ulici, navštívily v tomto roce náš útulek již podruhé. Byly plny nadšení, dotazů a neustálého povídání...kdo je to a kdo je tamten...? Někteří si jména kočiček dokonce pamatovaly z minulé návštěvy. Nutno podotknout, že děti jsou vždy pro náš útulek natolik úžasnými a krásnými návštěvníky, že máme pocit, že prostě jiná zvířata, kromě koček na světě neexistují!!! Děti k nám nepřijdou nikdy s prázdnou!!! Kočičkám přinesly granulky, kapsičky i konzervy. Jako vždy byly velmi ukázněné a po hodince mazlení s kočičkami, šupajdily rychle na oběd. Budeme se opět na vás děti těšit!!! Móóóc!!! Děkují Vám nejen naše kočičky, ale i všichni opatrovníci útulku Princovo!!! 
 
 
 
                              
                                                                    Kočky Bruntál o.s.,


 
Tak jako každý den, tak i v tento podvečer jsme usedli do auta a jeli na konající službu do našeho, kočičího útulku ,,Princovo". V místech mezi rodinnými domky, pod obchůdkem ,,Květinky u Zdeňky", jsme se uprostřed cesty setkaly s pobíhajícím, viditelně zmateným psem. Ihned jsme zastavily a snažily se toto ustrašené zvíře nalákat k sobě. Bylo znát, že se tento krásný labrador, ztratil svému pánovi. Pochybovaly jsme o tom, že by jej někdo vysadil z auta  se záměrem se jej zbavit neboť tento pejsek byl ošírován  psím postrojem. Nevěděli jsme jestli se do nás v danné chvíli zakousne a prožene nás nebo jestli má strachu více než my a dá se odchytit. No, odjet jsme prostě nemohli!!! Pes byl viditelně tak zmaten z  neznámého prostředí, že jsme měli strach, že jej v tom šeru nějaké rychlejší auto určitě srazí. Rozhodli jsme se, že mu za každou cenu pomůžeme. Policii jsme volat nechtěli aby pes nebyl vystaven stresu  z uniforem. A nakonec by jej stejně odvedli do záchytné stanice a to se nám nelíbilo už vůbec. Však to nějak dopadne!!! Začli jsme si tedy všichni tři, hrát na honěnou. Povedlo se!!! Pes byl překvapen zřejmě víc než my,  že byl tak rychle polapen a naložení do auta se vůbec nebránil. Naštěstí měl na krku známku, která však neodpovídala bruntálské evidence psů. Napadlo nás po chvíli ...co když je tohle telefonní číslo???... K našemu překvapení, toto číslo po vytočení na mobilu opravdu zvonilo. Na náš dotaz ...nehledáte pejska???...mužský hlas, radostně odpověděl ...ano!!!...pes se jmenuje Betty. Byli jsme lyžovat na běžky a Betty se nám ztratila v lese...hledali jsme a volali ji, ale marně. zřejmě chytla stopu v lese a zaběhla se. Betty je nenapravitelný útěkář!!!  Byli jsme velmi rádi, že Betty opět našla své majitele. Ale neodpustili jsme si však poznámku...když víte, že je Betty takový útěkář, proč ji máte navolno???...příště nemusí mít takové štěstí jako dnes...velmi záleží na tom, kdo ji najde???...už jste ji taky nemuseli nikdy vidět!!!...a kdoví, kde a jak by mohla skončit...???!!!...nekoukáte na televizi...???...šťastní majitelé se našim poznámkám viditelně divili...kdo by mohl ublížit takovému krásnému psu???...každý, kdo nemá rád zvířata a vězte, že je jich stále ještě dost...Zněla naše poznámka!!! Radost ze setkání byla tak úžasná, ža jsme se láskyplně rozloučili nejen s majiteli ale hlavně z Betty, poučili ji, že s utíkám je konec a opět jsme šli všichni každý po svém.

Všímejte si ztracených zvířat, pokuste se jim najít jejich majitele i třeba za pomoci Policie. Vaše třeba, i malé povšimnutí a informace nám nebo Policii, zachrání zvířeti už i tak náročný a krátký život mezi námi!!! Chraňme zvířata a pomáhejme jim, je to povinnost a poslání všech slušných lidí na této zemi!!! Slušnost přece nic nestojí!!! Pro Váš radostnější život - pomáhejte slabším!!! Bude se Vám nejen snadněji žít, ale i lépe usínat!!!
                                                                                      Kočky Bruntál o.s.,

 
Víte, kdo je nejmazlivější kočička našeho útulku??? 

  
...překrásný kocourek Slaměnka...
                                                                       Kočky Bruntál o.s.,
 
 
 
 
 
Milí a vážení kolegové,
mnohokrát Vám děkujeme za laskavou spolupráci, za pomoc týraným zvířatům, zvířatům v nouzi a kočičkám i pejskům bez domova.
Přejeme Vám, kočičákům, pejskům a všem zvířatům o která pečujete, veselé velikonočky s bohatou pomlázkou. Všichni si to moc krásně užijte, hlavně v teplíčku (letos nejlíp za kamny) v dobré společnosti chlupajzníčků…
za kočičí společenstvo: Alice a Jirka Oppovi, Trixínka, sekretář Mour a všecky černošické kočky.
První společnost za práva koček, First Society for the Cat Rights
Na Bluku 431, 252 28, Černošice Česká republika
tel.zázn.fax: +420257923106, mobil:+420737601008,
info@kockaapravo.cz, http://www.kockaapravo.cz/index.php
 
 ...a my, Kočky Bruntál o.s., Vám paní Oppová i celému černošickému, kočičímu osazenstvu, děkujeme nejen za přání, ale i za Vaši podporu...!!!!
 
 
  
...tak tohle je opravdu překrásné jaro...!!!
 







 

...posíláme Vám jaro, stisknětě levé tlačítko myše kdekoliv...

 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat