neděle 6. prosince 2015

prosinec

Kočičí přání - vánoce 2015





...klikni na polštářek...


...krátké zprávičky z Princova...

...opět vánoční akce pro kočičky...Kočičí přání...!!!
...vánoce s kočičkou...
...i kočky potřebují v zimě teplo...!!!
...rozsvícení stromku v Bruntále a náš stánek..
...Nadace na ochranu zvířat pomohla našemu útulku...
...Nadační fond Lidé a zvířata podpořila bruntálský útulek...!!!"
...lidský vánoční strom...!!!!



...Kočičí přání...

Co si letos přejí kočky k Vánocům?
Vánoce jsou čas klidu, míru a rozjímání. Všichni bychom rádi tohoto klidu na duši dosáhli, ale ne každý má cestu k pohodě úplně snadnou. Mnoho lidí se však snaží pomoci tam, kde se často nedostává ani zájmu, ani finančních prostředků. Patříte mezi ně? Pak jistě víte, že ten pocit stojí rozhodně za to.

Nečekejte plesové šaty světoznámých návrhářů ani bulvární fotografy, přesto se letos se už po páté chystá vánoční přehlídka těch nejelegantnějších - několika stovek kočičích duší, které nebudou na vánoce u milující rodiny, ale v útulku s dalšími kočičími kamarády. A i ony mají své kočičí přání..

Kočičí přání je charitativní projekt, který vznikl v roce 2010, tehdy známý ještě jako Strom splněných přání. Za jejím chodem stojí skupina dobrovolníků a Devět životů o.p.s., kteří se společně dvakrát ročně snaží zcela transparentní cestou obdarovat stovky koček z útulků a depozit po celé České republice. Náklady na realizaci Kočičího Přání jsou 0,- Kč, což znamená, že všechny peníze jdou opravdu pouze kočkám, nehradí se z nich žádné nájmy, kancelářské vybavení ani večírky.

Při vánoční kampani v roce 2014 se Kočičímu přání podařilo shromáždit více než 1 900 000 Kč na dárcích pro konkrétní kočky a dalších 200 088 Kč na jednotlivé projekty pro organizace, ze kterých se platí stelivo, hygienické vybavení, opravy prostor a jiné.  Celkově tak bylo o loňských Vánocích obdarováno 1885 koček.

Jedinečností této charitativní sbírky je to, že dárce si přesně vybere, která kočička jeho dárek dostane. Všechny kočky, které se Kočičího přání účastní, mají vytvořený svůj vlastní profil se svou fotkou, příběhem a přáním. Některé si přejí granule, jiné speciální veterinární diety nebo lahodné paštiky.

Máte vybráno? Až svou vyvolenou kočku dárce obdaruje, dostane na oplátku fotku kočky s konkrétním dárkem. Kromě toho můžete kočičku potěšit i finančním pomocí nebo darem nejhezčím-novým domovem.

Nezapomeňte, letos se i malá radost počítá. Pojďte s námi plnit Kočičí přání, začínáme 15.12. a sbírka potrvá do 5.1.2016.

Další detaily najdete na Facebookových a webových stránkách akce:
https://www.facebook.com/kociciprani
http://kociciprani.cz
kontakt:
kociciprani@devet-zivotu.cz

...Vánoce s kočičkou...!!!

Vánoce bez kočky? Jsou pěkně na kočku. Teprve s chlupatým domácím mazlíčkem jsou Vánoce tím pravým rodinným svátkem plným pohody a porozumění. Kočky si dokáží podmanit všechny členy rodiny – jsou krásné, hravé, mazlivé… Prostě důstojné a milé společnice.

Věděli jste, že hlazení koček má léčivé účinky? Snižuje totiž stres a napětí, dodává lidem optimismus. Jejich přítomnost vytváří pravý domov, kam se těší dospělí i dětiNa rozdíl od jiných členů rodiny je výběr vánočních dárků pro kočky jednoduchý. Ocení váš čas, péči a pozornost a samozřejmě také kvalitní hračky a pamlsky, díky nimž kočky nejlépe pochopí, jak je máte rádi. Myslete na chlupatého miláčka už v adventním čase – najděte mu zábavu při pečení cukroví, uklízení, vytváření vánočních dekorací, zdobení stromečku. Kdo si hraje, nezlobí. A když má kočka atraktivní kočičí pochoutku ve své misce, nezkazí si žaludek cukrovím uloupeným z obtěžkaných stolů nebo kolekcí ze stromečku.

MVDr. Leoš Železný varuje před podáváním lidských laskomin: „Lidské cukrovinky kočkám škodí, nebezpečná je především čokoláda, která obsahuje theobromin a kofein, což jsou pro kočky jedovaté látky. Nebezpečné jsou pro ně také uzeniny. Doma připravené pamlsky jsou jen pro nadšence. Podle mě je zbytečné péct speciální kočičí sušenky, když v obchodech jsou k dostání různé pochoutky určené přímo pro kočky, které navíc prospívají jejich zdraví.



             ...i  kočky potřebují v zimě teplo...!!!


Kdo by to neznal: domácímu tygříkovi se v zimě vůbec nechce ven a raději se drží doma v teple. Toto má své přirozené historické důvody.

Oblibu pro sluníčko a teplo kočky totiž zdědily od svých předků pocházejících ze stepí. Jejich organismus není uzpůsoben na zimu a mokré počasí, ale na suché a teplé klimatické podmínky.

Není tedy divu, že se kočičkám do zimy či mokra moc nechce a vyběhnou si pouze krátce. Při dlouhém pobytu venku mohou tito citliví tvorové rychle onemocnět. Proto vždy potřebují možnost vrátit se do tepla. Kočičí dvířka Vašemu domácímu tygříkovi poskytnou volnost chodit ven a domů, aniž byste museli pokaždé otevírat. Pokud tuto možnost nemá, tak venku potřebuje alespoň místo dobře chráněné před zimou a deštěm.

V tomto studeném období kočičky rády spí, až 20 hodin denně. Příjemné teplíčko mají rády i doma. Poskytněte Vaší kočičce pelíšek, polštář, deku, odpočívadlo na topení či podložku na okenní parapet, kde se může uvelebit a schoulit. Při umístění pelíšků a odpočívadel dejte ale pozor na průvan!

I když si kočka pobyt v blízkosti topení užívá, není suchý vzduch od topení pro kočky zdravý. Proto by se mělo často větrat či v bytě postavit zvlhčovače vzduchu.

I když v chladném období potřebují pokojový tygříci mnoho klidu a rádi spí, pohyb je pro ně stále nezbytný. Vaši kočičku určitě potěší nějaká hračka z našeho širokého sortimentu, která ji bude lákat ke hraní a zkrátí jí dlouhou chvíli!

...pražská Nadace na ochranu zvířat pomohla našemu útulku...




Na naše volání o pomoc bruntálskému útulku, nás podpořila Nadace na ochranu zvířat z Prahy. Přihlásili jsme se do letošní kampaně ,,Pomozte naplnit misky v útulcích" a doufali, že i pro naše kočičky v útulku Princovo, bude vybrána zasedající radou, kolonka pro dárcovství. Spolu z ostatními vybranými útulky jsme opravdu silně zajásali neboť Nadace na ochranu zvířat zajistila suché krmivo Whiskas pro naše kočičky po dobu celého půl roku. Jsme strašně šťastni a vděčni za projevenou podporu a děkujeme nadačnímu spolku, že prostě je a pomohl nejen kočičkám bruntálským, ale i těm, které jejich podporu a péči právě v tomto roce, nutně potřebovaly!!!!






....jste úžasní, patří vám velké díky...!!!
...všem moc děkujeme...!!!


...vánoční, kočičí stánek...

V rámci rozsvícení vánočního stromu 27.11.2015 se Kočky Bruntál předvedly se svou ukázkou rukodělných prací ve prospěch zdejšího kočičího útulku. Nabídka byla přepychová - polštářky, pelíšky....přírodní a úžasně voňavá kočičí mýdla, malované kachle a kachličky, náramky a brože...prostě nádhera, která se upřimně líbila. Netrpělivé očekávaní rozsvícení  stromu, nádherná předvánoční atmosféra, vůně svařeného vína a právě vyuzených masových dobrot, stmelila v tento kouzelný podvečer většinu lidí nejen k úsměvu a dobrému slovu ale i ke společnému souznění mnoha v té chvíli i neznámých srdcí. Závěr patřil nečekanému, velkému ohňostroji, který zakončil symbolickou třešinkou tento předvánoční večer. Děkujeme sponzorům, milovníkům kočiček a všem zákazníkům, kteří si v našem stánku vybrali třeba jen i maličkost, za podporu, kterou projevili kočičímu bruntálskému útulku a tím pomohli přispět nejen na jejich péči, ale hlavně i na veterinární ošetření.












                                           









...přejeme vám všem krásné vánoční svátky plné lásky a vzájemného porozumění ...
a vše dobré...!!!





 https://www.youtube-nocookie.com/embed/8oqPR5-GLuA?rel=0  

...lidský vánoční strom...